Wonen-bij-de-toren-exterieur-13
Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat zijn de verkoopprijzen?

De verkoopprijzen vindt je terug in de woningselector op deze projectwebsite.


Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Voor vragen kun je terecht bij één van de betrokken makelaars.  De gegevens van de verkopende makelaars vind je onder aan de interesse pagina op deze website.


Wie ontwikkelt de locatie?

De ontwikkelaar is Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. De woningen worden gebouwd door Van Wijnen Midden B.V.
Smink Infra B.V. verzorgt het bouwrijp en woonrijp maken van de locatie.


Inschrijven

Hoe maak ik een persoonlijk account aan?

Maak een account aan via de knop ‘inschrijven’. Na het invullen van het formulier, ontvang je op het door jou opgegeven emailadres een bevestigingsmail met een link om je account te activeren. Na een succesvolle activatie, ontvang je een email met de inloggegevens voor jouw persoonlijke account.


Wat kan ik met mijn persoonlijke account?

Als je een persoonlijke account hebt aangemaakt, blijf je automatisch op de hoogte door middel van nieuwsbrieven.
In dit online woondossier vind je het digitale inschrijfformulier waarmee je kunt inschrijven voor een woning of appartement.


Donderdag 10 oktober om 15.00 uur start de verkoop van de eerste fase van Wonen bij de Toren. Vanaf dat moment kun je op je gemak alle verkoopinformatie op de website bekijken en je definitief inschrijven voor een bouwnummer via je persoonlijke account. De eerste inschrijftermijn sluit op maandag 21 oktober 12:00.


Hoe worden de woningen/appartementen toegewezen?

De bouwnummers worden na sluiting van de eerste inschrijfperiode toegewezen middels een geautomatiseerd systeem waarbij gestreefd wordt naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. 
Inschrijvers die een recente financiële check laten opstellen waaruit blijkt dat ze de woning/appartement van hun voorkeur kunnen financieren én deze bij de start van de verkoop toevoegen aan het online inschrijfformulier, zullen voorrang krijgen bij de toewijzing. Deze financiële check dient opgesteld te zijn door een erkend financieel adviseur en mag niet ouder zijn dan drie maanden.

De volledige inschrijfprocedure, waar ook de toewijzing in is omschreven, vindt je terug onder het kopje 'downloads' op deze website.


Waar kan ik mij aanmelden voor de huurappartementen?

Het is nog niet mogelijk om je aan te melden voor de huurappartementen. Als er meer informatie bekend is, zullen wij dit delen via de nieuwsbrief.


Planning

Donderdag 10 oktober om 15.00 uur start de verkoop van de eerste fase van Wonen bij de Toren. Vanaf dat moment kun je op je gemak alle verkoopinformatie op de website bekijken en je definitief inschrijven voor een bouwnummer via je persoonlijke account. De eerste inschrijftermijn sluit op maandag 21 oktober 12:00.


Wanneer start de verkoop van de tweede fase?

De locatie van de 'woningen D en E' is nodig tijdens de bouw van de eerste fase. De woningen in deze tweede fase zullen daarom pas op een later moment in verkoop gaan.  


Hoe lang duurt de sloop?

De sloop van de bestaande opstallen neemt ongeveer 4 maanden in beslag, maar is afhankelijk van eventuele saneringswerkzaamheden en archeologische vondsten.


Wanneer start de sloop?

Wanneer er voldoende woningen zijn verkocht (70%), de bouwvergunning onherroepelijk is en er goedkeuring van SWK Waarborgfonds op het plan is, wordt er een zogenaamde hoera-brief gestuurd en word je uitgenodigd door de notaris voor de levering. Hierna kunnen de sloopwerkzaamheden worden gestart.


Wat is de bouwtijd?

In de aanneemovereenkomst wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd vanaf de start van de keldervloer. Binnen deze termijn moeten de woningen en appartementen opgeleverd worden. De bouwtijd is ca. 24 maanden vanaf het gereedkomen van de keldervloer.


Wanneer wordt er opgeleverd?

De oplevering is afhankelijk van het moment dat de bouw start.


FINANCIERING

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning of appartement kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zijn. 


Wat is een financiële check?

Een financiële check is een brief van een erkend financieel adviseur of hypotheekverstrekker waarin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning/appartement kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. 

LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat jij je financiële mogelijkheden hebt laten doorberekenen. Een voorbeeld van een voor Van Wijnen acceptabel document is bijvoorbeeld het Oriëntatierapport Lenen & Wonen van de Rabobank. Vraag ernaar bij jouw financieel adviseur van de Rabobank.

Voor een financiële check kun je contact opnemen met de Rabobank.
Natuurlijk ben je vrij om dit bij ieder ander erkend financieel adviseur op te laten stellen. Ook als je eigen vermogen gebruikt om de woning/het appartement te financieren is het belangrijk om hiervan een verklaring van een erkend financieel adviseur op te laten stellen. 


Waar moet een financiële check aan voldoen?

Een financiële check dient opgesteld te zijn door een erkend financieel adviseur of hypotheekverstrekker en mag op het moment dat je je inschrijft voor een woning/appartement niet ouder zijn dan 3 maanden. 


Krijg ik voorrang als ik een financiële check kan overhandigen?

Kandidaten die een geldige financiële check toevoegen hun inschrijving krijgen voorrang bij de toewijzing. Dit document wordt verstrekt door een erkend financieel adviseur en dient als bewijs dat je in staat bent om de woning/appartement van jouw voorkeur te financieren. Ook als je eigen vermogen gebruikt om de woning/het appartement te financieren is het belangrijk om hiervan een verklaring van een erkend financieel adviseur op te laten stellen. 


Waar kan ik deze financiële check toevoegen?

In je persoonlijke account vind je een digitaal inschrijfformulier om je in te schrijven voor een woning/appartement. Dit digitale inschrijfformulier biedt de mogelijkheid om een financiële check te uploaden.


Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Het is verstandig om zo spoedig mogelijk na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst je hypotheek aan te vragen. Zodra aan alle opschortende voorwaarden uit de overeenkomst wordt voldaan, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren.


Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de overeenkomsten kun je een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek opnemen. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na ondertekening de overeenkomsten ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen bij de projectontwikkelaar, aangevuld met tenminste 1 afwijzing van een geldverstrekker.


Kan ik de woning of het appartement (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Ook als je eigen vermogen gebruikt om de woning/het appartement te financieren is het belangrijk om hiervan een verklaring van een erkend financieel adviseur op te laten stellen om voorrang te krijgen bij de toewijzing. 

Nadat je de overeenkomsten hebt ondertekend, is het verstandig om ook de notaris zo spoedig mogelijk te informeren dat je financiert uit eigen middelen. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.


Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik nog moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten voor het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten).
Als je nu in een koopwoning woont, krijg je te maken met zogenaamde overbruggingskosten. Daarnaast maak je ook kosten voor het inrichten en afwerken van de woning of het appartement.


Kan ik mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.


Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald. Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. In ruil voor de NHG-zekerheid bieden geldverstrekkers een rentekorting op de hypotheek. Informeer hiernaar bij je hypotheekadviseur.

De maximale hypotheek voor aankoop is in 2024 € 435.000 (100% van de marktwaarde. Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze projectwebsite staat kun je zien aan de hand van de verkoopprijs of deze woning in aanmerking komt voor NHG.


Ik moet mijn woning nog verkopen. Hoe kan ik dubbele woonlasten voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de sloop en bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.


Situatie

Waar ligt het project?

Wonen bij de Toren ligt in het centrum van Nijkerk. Op de hoek van de Holkerstraat – Torenstraat - Brink.


Hoeveel parkeerplaatsen komen er?

De appartementen hebben één parkeerplaats in de parkeerkelder of op het binnenterrein. De penthouses hebben twee parkeerplaatsen in de parkeerkelder. De woningen hebben aan de achterzijde van de woning 1 parkeerplaats op eigen terrein. Het uitgangspunt is dat er in de parkeerkelder ook 80 parkeerplaatsen gereserveerd zijn voor medewerkers en gasten van ‘Huize St. Jozef’, gelegen aan de Holkerstraat.


Kun je vrij parkeren aan de straat?

Nee, hier zijn geen mogelijkheden voor.


STADSWONINGEN

Hebben de woningen een tuin? 

De woningen worden gebouwd bovenop de parkeergarage. Aan de achterzijde van de woning, op de begane grond, heeft iedere woning een eigen buitenruimte met parkeerplaats op eigen terrein. De woningen hebben ook een balkon op de eerste verdieping aan de achterzijde van de woning.


Heeft iedere woning een buitenberging?

Ja, de woning heeft een buitenberging aan de achterzijde van de woning.


Staat de indeling van de woning vast?

De stadskamer op de begane grond biedt talloze mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan het verplaatsen van de keuken naar de
begane grond of aanpassingen van de binnenwanden op de verdiepingen. De kopersbegeleider kijkt graag samen met jou naar de mogelijkheden.


APPARTEMENTEN

Waar ligt de hoofentree?

Gebouw A is verdeeld in drie delen, elk met een eigen hoofdentree aan de Holkerstraat of het Torenplein én een achteringang op het parkeerdek/binnenterrein. Gebouw C heeft één hoofdentree aan De Brink.


Is er een lift aanwezig?

Ja, er is een lift aanwezig. Omdat gebouw A uit drie delen bestaat, heeft iedere hoofentree zijn eigen lift. Gebouw C heeft één lift.


Hebben de appartementen op de begane grond een eigen entree of is de toegang via de hoofdentree?

In gebouw A hebben alleen de bouwnummers A0-01 en A0-03 een privé-entree. De overige appartementen op de begane grond zijn alleen toegankelijk via de hoofdentree.

In gebouw C hebben alle appartementen op de begane grond een eigen privé-entree, toegankelijk vanaf het parkeerdek/binnenterrein.


Heeft elk appartement een berging in de kelder?

Ja, in gebouw A en C heeft ieder appartement een eigen berging in de parkeerkelder.


Heeft elk appartement een parkeerplaats in de kelder?

Elk appartement in gebouw A heeft zijn eigen toegewezen parkeerplek in de garage. Aan de penthouses zijn ieder twee parkeerplaatsen toegewezen.

De appartementen op de verdiepingen van gebouw C hebben ook een eigen toegewezen parkeerplek in de garage.
De appartementen op de begane grond van gebouw C, hebben een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. 

Bewoners van de woningen B, D en E hebben hun eigen parkeerplaats en berging op de begane grond. 


Heeft elk appartement een buitenruimte?

Ieder appartement heeft zijn eigen terras, balkon of dakterras én een eigen parkeerplaats in de garage of op het binnenterrein.


AFWERKING

Wat is het afwerkingsniveau van de woningen en appartementen?

De badkamer en het toilet zijn voorzien van sanitair en tegelwerk. Het leidingwerk voor de keuken is inbegrepen, de keuken zelf niet. De wanden zijn behangklaar afgewerkt. De woningen en appartementen zijn voorzien van vloerverwarming. Je dient rekening te houden met het leggen van de juiste vloer hiervoor. De plafonds worden standaard voorzien van spackwerk met V-naden in het zicht. Vanaf de start van de verkoop is een uitgebreide technische omschrijving beschikbaar op deze website.

Van Wijnen zal in het meer- en minderwerk traject diverse afbouwopties aanbieden. Na het tekenen van de overeenkomst heb je als koper van een woning of appartement altijd een gesprek met een kopersbegeleider van Van Wijnen. Na dit gesprek ontvang je een uitnodiging voor de showroom voor de verdere afwerking van de keuken, badkamer, wanden en vloeren.


Wat voor binnendeuren en binnendeurkozijnen zitten in de woningen en appartementen?

De binnendeuren zijn opdekdeuren. De binnendeurkozijnen van alle woningtypes zijn fabrieksmatig afgelakte plaatstalen montagekozijnen, kleur wit.
In de technische omschrijving, welke je terug vind in de woningselector, vind je een uitgebreide omschrijving van de afwerking van de woningen.


INSTALLATIES

Wat voor installatie komen er in de woningen en appartementen?

De woningen en appartementen worden volledig gasloos en voorzien van een warmtepomp. Er is vloerverwarming én vloerkoeling. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt voor verse lucht.

Op het dak van de stadswoningen worden een aantal zonnepanelen aangebracht. Op het dak van de appartementen zijn geen zonnepanelen aanwezig.


Hoe energiezuinig zijn de woningen en appartementen?

De woningen en appartementen zijn BENG (Bijna Energieneutraal) en hebben bijna allemaal een A+++ label. (Met uitzondering van appartement A0-03 en A0-04, deze hebben label A++).